Draadloos netwerk

Om een organisatie van WiFi te voorzien, is het aan te raden een managable wifi systeem te implementeren. Via een controller kan je de AP’s managen, waardoor je in het beheer veel gemak hebt. Maar het belangrijkste: je creëert een systeem waarin de gebruikers tevreden zijn. Hierbij alvast de belangrijkste redenen waarom je voor een Managed WiFi Netwerk moet kiezen:

Optimalisatie en Stabilisatie
Interference binnen eigen netwerk of van derden die omgeving bereiken, overloading, dead spots, disconnectie, we hebben er allemaal last van. Met een managed wifi netwerk kunnen we veel van deze problemen reduceren. Door Access Points met elkaar te laten samenwerken, kan er een veel stabielere omgeving worden gecreëerd. Dit moet geregeld worden door een centraal systeem vandaar een Managed WiFi netwerk.

Background scanning, channel en power adjusting:
Een managed wifi network zal informatie verzamelen om het netwerk te optimaliseren. Op basis van deze informatie, kan het systeem automatisch de instellingen aanpassen binnen de settings die u bepaalt.

Fast Roaming
Met een managed wifi netwerk kun je eenvoudig een groot netwerk opzetten met meerdere AP’s. Doordat de AP’s via het systeem met elkaar communiceren kunnen ze clients aan elkaar “doorgeven” zonder dat je handmatig een nieuwe AP moet kiezen.

Balancing en dosering
Een managed wifi netwerk heeft meerdere functies die u in staat stelt om het netwerk evenredig te belasten. Zo optimaliseert u de snelheid van uw wifi netwerk.

Centraal en Remote management
Het is niet meer noodzakelijk om elke AP apart te configureren. Creëer en configureer een groep. Elke AP die je aan deze groep toevoegd neemt de instellingen van de groep over. Hierbij kun je verschillende groepen creëeren die dezelfde instellingen delen. Dit kan zelfs remote over IP. Bespaar geld en verbeter de efficiency door het remote beheer.

Overview
Het beheer wordt makkelijker, sneller en beter. Monitoring van gebruik, waardoor remote kunt zien als er bijvoorbeeld storingen zijn.

Captive portal
Ideaal voor gasten op uw wifi netwerk: de Captive Portal. Creëer een webpagina met een bedrijfsprofiel of speciale aanbieding die gebruikers automatisch te zien krijgen voordat ze verder op het internet kunnen. Bijvoorbeeld met een login pagina. Wie zich correct aanmeldt, kan het internet op, eventueel eerst naar uw homepagina.