Draadloos netwerk

Wifi is vandaag de dag onmisbaar in vrijwel iedere organisatie. Een managable wifisysteem heeft daarbij de voorkeur. Via een controller zijn de access points te managen, wat in het beheer veel gemak oplevert. Maar het belangrijkste: u creëert een systeem met tevreden gebruikers. Hierbij alvast de belangrijkste redenen om te kiezen voor een managed wifinetwerk:

Optimalisatie en stabilisatie

Interference binnen het eigen netwerk óf van derden die de omgeving bereiken, overloading, dead spots, disconnectie: al deze verstoringen liggen op de loer. Met een managed wifinetwerk zijn veel problemen te voorkomen. Door access points met elkaar te laten samenwerken, creëren we een veel stabielere omgeving. Dit wordt geregeld door een centraal systeem, oftewel een managed wifinetwerk.

Background scanning, channel en power adjusting

Een managed wifinetwerk verzamelt informatie om het netwerk te optimaliseren. Op basis van deze informatie kan het systeem automatisch de instellingen aanpassen. Uiteraard binnen de settings die u bepaalt.

Fast roaming

Met een managed wifinetwerk kunt u eenvoudig een groot netwerk opzetten met meerdere access points. Doordat deze access points via het systeem met elkaar communiceren,  kunnen ze clients aan elkaar ‘doorgeven’ zonder dat u handmatig een nieuw access point moet kiezen.

Balancing en dosering

Een managed wifinetwerk heeft meerdere functies die u in staat stellen om het netwerk evenredig te belasten. Zo optimaliseert u de snelheid van uw wifinetwerk.

Centraal en remote management

Het is niet meer noodzakelijk om elk access point apart te configureren. Creëer en configureer een groep. Elk access point dat u aan deze groep toevoegt neemt de instellingen van de groep over. Hierbij kunt u verschillende groepen creëren die dezelfde instellingen delen. Dit kan zelfs remote over IP. Bespaar geld en verbeter de efficiency door remote beheer.

Captive portal

Ideaal voor gasten op uw wifinetwerk: de captive portal. Creëer een webpagina met een bedrijfsprofiel of speciale aanbieding die gebruikers automatisch te zien krijgen voordat ze het internet op kunnen. Dit kan bijvoorbeeld een loginpagina zijn. Wie zich correct aanmeldt, kan gebruikmaken van het internet en wordt bijvoorbeeld doorgestuurd naar uw homepage.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze werkwijze op het gebied van draadloze netwerken? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.