• Home
  • Draadloos netwerk

Draadloos netwerk

Het is niet meer weg te denken; draadloze verbindingen op kantoor. Natuurlijk wilt u de best mogelijke ontvangst en snelheid wanneer u gebruik maakt van uw WiFi-voorziening. Én de verbinding moet veilig zijn, beschikken over een gastennetwerk en vooral veilig zijn.

Venet Automatisering heeft daarom gekozen voor Ubiquiti en Aruba Networks. Een betrouwbaar product met met innovatieve oplossingen. Onze producten zijn geschikt voor consumenten en klein zakelijk gebruik. Een draadloos access point zit tegenwoordig vrijwel in iedere router. Maar met name de apparatuur van internetproviders laat vaak te wensen over. Niet alleen qua ontvangst, maar ook in veiligheid. Ubiquiti en Aruba biedt met de Unifi-lijn gecentraliseerde beheerbare zakelijke access points aan, tegen een schappelijke prijs.

Met behulp van de draadloze producten is het bijvoorbeeld mogelijk om binnen uw bedrijf één groot WiFi netwerk te creëren. Hiermee kunt u probleemloos door het gehele gebouw roamen. Willen uw gasten ook WiFi? Het netwerkverkeer van de gasten wordt afgezonderd van uw bedrijfsnetwerk zodat derden geen toegang krijgen tot uw assets.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om uw netwerk 24/7 te monitoren. Hierdoor kunnen wij snel problemen vaststellen en deze verhelpen. Wilt u zelf controle? Dat kan door een app; op ieder moment kunt u de status van u netwerk zien.

Is u interesse gewekt door de producten van Venet Automatisering ? Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Optimalisatie en stabilisatie

Interference binnen het eigen netwerk óf van derden die de omgeving bereiken, overloading, dead spots, disconnectie: al deze verstoringen liggen op de loer. Met een managed WiFi-netwerk zijn veel problemen te voorkomen. Door access points met elkaar te laten samenwerken, creëren we een veel stabielere omgeving. Dit wordt geregeld door een centraal systeem, oftewel een managed WiFi-netwerk.

Background scanning, channel en power adjusting

Een managed WiFi-netwerk verzamelt informatie om het netwerk te optimaliseren. Op basis van deze informatie kan het systeem automatisch de instellingen aanpassen. Uiteraard binnen de settings die u bepaalt.

Fast roaming

Met een managed WiFi-netwerk kunt u eenvoudig een groot netwerk opzetten met meerdere access points. Doordat deze access points via het systeem met elkaar communiceren, kunnen ze clients aan elkaar ‘doorgeven’ zonder dat u handmatig een nieuw access point moet kiezen.

Balancing en dosering

Een managed WiFi-netwerk heeft meerdere functies die u in staat stellen om het netwerk evenredig te belasten. Zo optimaliseert u de snelheid van uw WiFi-netwerk.

Centraal en remote management

Het is niet meer noodzakelijk om elk access point apart te configureren. Creëer en configureer een groep. Elk access point dat u aan deze groep toevoegt neemt de instellingen van de groep over. Hierbij kunt u verschillende groepen creëren die dezelfde instellingen delen. Dit kan zelfs remote over IP. Bespaar geld en verbeter de efficiency door remote beheer.

Captive portal

Ideaal voor gasten op uw WiFi-netwerk: de captive portal. Creëer een webpagina met een bedrijfsprofiel of speciale aanbieding die gebruikers automatisch te zien krijgen voordat ze het internet op kunnen. Dit kan bijvoorbeeld een loginpagina zijn. Wie zich correct aanmeldt, kan gebruikmaken van het internet en wordt bijvoorbeeld doorgestuurd naar uw homepage.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze werkwijze op het gebied van draadloze netwerken? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
NEEM CONTACT OP