E-mail Encryption

Binnen organisaties wordt iedere dag vertrouwelijke informatie uitgewisseld met vele verschillende communicatiepartners. Maar wordt er ook aandacht besteed aan de bescherming van deze gegevens? Communicatie via e-mail is een serieus beveiligingsprobleem voor elke organisatie.

E-mailverkeer over het internet verloopt via vele routers en providernetwerken. Hier heeft een organisatie geen controle over. Deze routers en providernetwerken zijn niet voldoende beveiligd. Hackers, maar ook providers, kunnen dan ook zonder veel moeite informatie onderscheppen. Onze Venet Gateway ondertekent en versleutelt al het uitgaande e-mailverkeer en is daarom dé oplossing voor veilig e-mailverkeer in uw organisatie. Venet Gateway is een softwareoplossing die volledig geïntegreerd wordt in de SMTP-keten.

De mogelijkheden

Met de in de Gateway ingebouwde PDFMail-functie is het mogelijk om versleutelde en gesigneerde e-mails te sturen naar derden die niet over certificaten voor het versleutelen van e-mails beschikken. De geadresseerde kan door middel van een wachtwoord het PDF-document met daarin de inhoud van de e-mail en eventuele bijlage(n) openen en lezen. Het beantwoorden van e-mails is eveneens mogelijk door op de reply-knop te drukken. Venet Gateway is heel eenvoudig te integreren in bestaande netwerken, is te beheren via centraal webmanagement en werkt transparant voor de eindgebruiker.

Meer weten?

Wilt u meer weten over e-mail encryption? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
NEEM CONTACT OP