VoIP

Een goede bereikbaarheid is voor organisaties vandaag de dag essentieel. Met VoIP-telefonie van Venet Automatisering bent u altijd op de juiste manier bereikbaar. Dat kan zijn via een keuzemenu, zodat iedereen bij de juiste afdeling terechtkomt. Of door de integratie van uw mobiele telefoon met de centrale, waardoor u overal de telefoon kunt opnemen. Venet VoIP-telefonie biedt eindeloos veel mogelijkheden. En dat allemaal voor een vast bedrag per maand per werkplek.

Wat zijn de voordelen van VoIP?

Het grootste voordeel is dat VoIP geen grenzen kent. Toestellen en telefooncentrales hoeven niet meer fysiek met elkaar verbonden te zijn. Bedrijven kunnen zelfs meerdere vestigingen aansluiten op één telefooncentrale. Dat scheelt in telefoonkosten en onderhoud. Daarnaast is het erg gemakkelijk om nieuwe toestellen toe te voegen. Het aansluiten van een IP-telefoontoestel op het internet is voldoende. Met een handige app is zelfs uw mobiele telefoon te integreren. Een tweede voordeel dat VoIP met zich meebrengt, zijn de lage kosten. De data worden namelijk via het internet getransporteerd. Omdat vrijwel iedereen toegang heeft tot het internet, kan VoIP goedkoop aangeboden worden.

De nadelen van VoIP

VoIP heeft maar één nadeel: de afhankelijkheid van het internet. Zo kan er geen gesprek plaatsvinden wanneer de zender of ontvanger geen internetverbinding heeft. Ook een slechte internetverbinding kan voor problemen zorgen. Wanneer de data niet goed worden overgedragen, kunnen vervelende haperingen ontstaan. De meeste organisaties hebben vandaag de dag een snelle en betrouwbare internetverbinding, waardoor VoIP een uitstekende keuze is.

Meer weten?

Wilt u meer weten over VoIP? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.